WORKSHOPS - algemene informatie

TER INFO: U KUNT ALTIJD UW EIGEN DATUM EN VOORKEUREN SAMENSTELLEN! BEL ME OP 06-40603491 OF STUUR EEN MAIL NAAR INFO@KRUIDENRIEK.NL, VUL HET CONTACTFORMULIER IN OF STUUR EEN APP.

De nieuwe kruidentuin is klaar!! Er zijn vakken met allerlei "thee"kruiden (lees infusie-kruiden), geneeskrachtige kruiden naar indeling organen en functie, keukenkruiden, cosmeticakruiden en vele eetbare bloemen en natuurlijk lavendel! Onze kruiden zijn al wat reizen gewend (van mijn vroegere tuin in Doenrade naar Tegelen en als eindstation de Wielewaal beleefboerderij). Een flink aantal kruiden zijn dus met mij meegereisd van Zuid- naar Noord-Limburg! Last best! (ook op het voorm. kazerneterrein in Venlo staan er vele!).

Je kunt 'n halve dag boeken en ook eventueel zelf je programma samenstellen. Kijk eerst eens onder de Kopjes Workshop A en B. Mocht dit je niet schikken en wil je graag een ander datum en/of ander programma, kun je me bellen of een mailtje sturen om wat mogelijkheden te bespreken! Voorbeeld 1: van 'n halve dag: Rondleiding en Alles over eetbare bloemen en cosmetica maken van bloemen, d.i. bijv. een mooi parfum voor jezelf of misschien wel voor je partner! Voorbeeld 2: van 'n halve dag: Alles over Kruidenthee met proeverij, rondleiding, en het maken van natuurlijke cosmetica. Kosten zijn op aanvraag. Een workshop kan al vanaf 2 personen, tot maximaal 18 personen! Leuk voor een vriendinnendagje, vrijgezellenfeestje of familieuitje, kinderverjaardag of teamuitje voor bedrijven of sportclub, vrijwilligersdag en uitje voor bijv. een yogagroepje. Wat houdt een workshop in?

De workshops bevatten meestal enkele vaste ingrediënten: een rondje kruidentuin bij De Wielewaal Beleefboerderij. Hier vertel ik graag over de verschillende kruiden en toepassingen en je kunt altijd zelf de kruiden aanraken, ruiken en proeven: medicinaal gebruik van kruiden; keuken- en theekruiden, cosmetische toepassingen. Voor geïnteresseerden geef ik een tuinplan mee, om zelf een kruidentuin aan te leggen. De theedrinkers plukken hun eigen theekruiden of we doen een kruidentheeproeverij! Vaak is het toch een eerste kennismaking met onbekende soorten en dat maakt het best leuk. Lekkers hoort er altijd bij! Dit kan een product zijn afgestemd op het seizoen of een fijne zelfgemaakte cake van pure ingrediënten of een appel-krokantvlaai. 

Je kunt tijdens de rondwandeling al je vragen stellen en ik zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Dit jaar: 2017 hebben wij het WK Thee gewonnen!

Na de rondleiding begin je aan de kruidenbereidingen. Dit kan zijn bijv.:

  • een mooie puur-natuur dagcrème afgestemd op je eigen huidtype van de beste ingrediënten en met natuurlijke conservering!
  • Een bodylotion van zoals hierboven omschreven voor de dagcrème
  • Je eigen zelfgemaakt parfum van zuivere etherische oliën
  • Een verzorgende voetenbalsem (zomer of winter) of verzorgende handcrème
  • Natuurlijk deodorant, Haargel, shampoo, bodywash met natuurlijke conservering en je eigen etherische oliën. Deze items kunnen we in een vervolgworkshop maken.
Een workshop wordt ingevuld naar evenredigheid van tijd, je kunt 1 of 2 producten maken.

Alle ingrediënten zijn natuurzuiver en tevens zeer geschikt voor mensen met een gevoelige- of probleemhuid.

Je bepaalt bij - of na boeking wat jullie gaan maken, max. 2 keuzes per groep (bijv. sommige mensen maken dagcrème en de andere een verzorgende hand- of voetencrème (ook bij kloven).  Bellen kun je op 06-40603491 of mail naar info@kruidenriek.nl o.v.v. je telefoonnummer. Kijk snel onder de kopjes WORKSHOP A en B hiernaast voor actuele workshops en data!

Hartelijke groeten,

Gemma van Beek