Provencaalse kruiden

Wilt u eens uw eigen mengsel maken van deze Mediterrane kruiden, dan is hier een beproefd recept met verse kruiden (ook gedroogde kruiden zijn prima te gebruiken):

20 gram Echte tijm
20 gram Bonenkruid
20 gram Wilde marjolein (Oregano)
10 gram Rozemarijn
5 gram Echte salie
5 gram Lavendel

Rozemarijn gebruik ik in de verhouding 1: 2. Dit vanwege de overheersende smaak. Voor Echte salie en Lavendel geldt dit eveneens. Gebruik 1 : 4.

Bereidingswijze: Meng de kruiden en bewaar ze in een goed afsluitbare, donkere glazen pot.

Gebruik: Gedurende een jaar in de keuken. Lekker bij aardappel - en kipgerechten alsmede Italiaanse gerechten. 
Voor  uw zelfgemaakte kruidenboter: Meng een hoeveelheid Provençaalse kruiden naar smaak met 1-2 teentjes knoflook en roomboter en klaar is uw kruidenboter. Lekker met stokbrood of om uw biefstuk mee te bakken. Deze boter kunt u ook goed invriezen.

 

 

 

Producten

  • Provencaalse kruiden
    Provencaalse kruiden
  • Saliedeodorant
    Saliedeodorant
  • Citroenverbenathee
    Citroenverbenathee
  • Perzik-lavendel sorbet
    Perzik-lavendel sorbet
  • Lavendelharten
    Lavendelharten