Perzik-lavendel sorbet, nagerecht 4 personen 

Maak de siroop voor deze sorbet eerst en laat de siroop een dag en een nacht in de koelkast rusten vóór gebruik. Zeef de siroop daarna. Gebruik zo mogelijk een ijsmachine. Zelf heb ik geen ijsmachine en dus laat ik het ijs opvriezen in de diepvries en pureer ik het vóór het serveren in de blender of keukenmachine kort tot een iets zachtere massa.

Ingrediënten:

125 gram suiker
125 ml water
2-3 theelepels eetbare lavendelbloemetjes (alleen de angustifolia soorten), geen vlinderlavendel
4 rijpe, sappige perziken
1 eetlepel citroen- of limoensap

Bereiding:

Maak een siroop door het water aan de kook te brengen met de suiker. Voeg al roerend de lavendel toe en laat de siroop al roerend enkele minuten doorkoken. Neem de pan van het fornuis en laat de siroop afkoelen. Zet circa 24 uur koel. Ontvel de perziken en snijd ze van de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer de stukken in de foodprocessor glad onder toevoeging van het citroen- of limoensap. Zeef de siroop en meng met de perzikpuree tot een glad geheel. Doe alles in de kom van een ijsmachine en draai tot een sorbet in plm. 25 minuten. Of volg de aanwijzing boven voor als je geen ijsmachine hebt. Serveer in bolletjes. Verrassend lekker!




Producten

  • Provencaalse kruiden
    Provencaalse kruiden
  • Saliedeodorant
    Saliedeodorant
  • Citroenverbenathee
    Citroenverbenathee
  • Perzik-lavendel sorbet
    Perzik-lavendel sorbet
  • Lavendelharten
    Lavendelharten