"Tea is Hot" expositie, De Tiendschuur, Tegelen,     22 mei 2016

“Tea is Hot” expositie vindt momenteel in de Tiendschuur te Tegelen op het terrein van Chateau Holtmühle plaats tot en met 22 mei. Op 22 mei geef ik om resp. 11.00 uur en 13.30 uur en 15.30 uur een rondleiding door de kruidentuinen van het Chateau en een kruidentheeproeverij aansluitend in de Tiendschuur. Het ligt allemaal op loopafstand van 100-200 meter van elkaar. Adres: Verlengde kasteellaan 8, 5932AG Tegelen. Wie weet zie ik enkele van jullie. Het is een hele leuke expositie van theekommen van over de hele wereld en daarop geïnspireerd mag ik rondleidingen geven en de proeverij. Het is in de kruidentuin die wij helemaal hebben heringericht met alle kruiden en lavendel uit Doenrade. Het is er geweldig mooi nu en een heerlijke sfeer. Het kost maar 6 euro p.p. incl. bezoek expositie, rondleiding en theeproeverij.

Workshop SBO De Lings te Tegelen 22 Oktober 2015

Op 22 oktober vond er een kruidenworkshop plaats in SBO (Speciaal Basisonderwijs) De Lings ter afsluiting van het thema: Laboratoriumproeven. 2 groepen leerlingen (16 per groep tussen 8-13 jaar oud) maakten onder begeleiding van Gemma van Beek, Herboriste, een eigen Goudsbloemenzalf (Calendula) die ze ook mee naar huis namen. Deze zalf is een fijne zalf bij allerlei huidklachten, zoals ruwe, schrale huid, kloven en brandwonden. De zalf werkt onstekingsremmend. Ook proefden ze een kruidenthee van de Citroenverbena. De kinderen, evenals de begeleidende leraren, waaronder Activiteitenbegeleidster mevrouw Peggy Aelen, waren zeer enthousiast. Het waren een paar geslaagde uurtjes. 

Kruidenworkshop in Stokrooie bij Limburg Lavendel September 2015

Op deze dag heb ik aan 22 blinden en slechtzienden een demonstratie gegeven van het bereiden van een verwarmende voetenbalsem. Fijn voor de aankomende winter. Het ging hierbij vooral om de sfeer en het voelen en ruiken van het product. De mensen toonden hun dankbaarheid en dit is dus ook voor herhaling vatbaar. 

Open Dag Limburg Lavendel in Stokrooie (Hasselt)

Hier hebben Ben en ik aan meegedaan. Eind juni 2015 heeft Ben hier de Lavendel gedestilleerd voor de etherische olie. Zelf heb ik een stand op de open dag gehad en mijn eigen producten aangeprezen.

Open Dag Kruidentuin Tegelen bij Chateau Holtmühle juni 2015

Een geslaagde Open Dag en Officiéle opening van de prachtige kruidentuin, Engelse Tuin en Fruitbomentuin waarbij we konden rekenen op veel bezoekers!

Kerstmarkt Doenrade december 2014

De kerstmarkt in Gasterie Dobbelsteyn te Doenrade werd gehouden op 7 en 8 december en dit was een heel gezellig markt, waarin wij onze biologische producten en met name de citroenverbenathee (Verveine) goed hebben kunnen promoten.

Heksendag Roermond juni 2014

De Heksendag in Roermond was zeer succesvol en voor herhaling vatbaar. Er werd herdacht dat precies 400 jaar geleden de laatste heks is verbrand. Het hele Munsterplein was die dag omgetoverd tot een Middeleeuws spektakel.